Q3: 60x6(T1) IBC adapter (type 1) er utæt og drypper

Ind imellem kan man opleve, at vores 60x6(T1) IBC adapter (type 1), ikke slutter helt tæt ind imod hanen på palletanken. Det skyldes som regel, at der sidder en kant af plast og aluminiumsfolie indvendigt i hanen, som forhindrer pakningen i at slutte tæt.

 

Rester af aluminiumsfolie/plast/lim indvendigt i udløbet af IBC hanen går imod "Center Guiden" i adapteren, således at pakningen ikke kommer i kontakt med enden IBC hanen.

Man kan ofte mærke det, når adapteren spændes ind imod hanen. Hvis adapten går hårdt på meget pludselig, og ikke kan spændes mere, er det fordi Center Guiden går imod - dvs. hårdt plast imod hårdt plast. Hvis den derimod ikke går imod, vil man kunne spænde adapteren yderligere, fordi pakningen er blød og giver efter.

Nye IBC haner er som regel forseglet med aluminiumsfolie, og ofte sidder der rester tilbage på brugte tanke - både rester af folie, men også rester af lim/smeltet plast, fra montering af aluminiumsfoliet.

Den indvendige kant af aluminiumsfolie og plast fjernes med spidsen af en hoppykniv.

Her efter kan 60x6 adapteren skrues på, så pakningen går imod enden af hanen, og dermed slutte helt tæt. 

Hvis godstykkelsen på gevind studsen stadig er for tyk til at pakning i adapteren kan slutte tæt, kan man vælge at ligge en ekstra pakning i. Det fungerer f.eks. hvis man skruer adapteren direkt på en 60x6 studs inde på en palletank (uden hane)