Q4: Hvad er forskellen på DAJOLKA´s 60x6 IBC adaptere T1, T2 og T3

Vi har 3 typer IBC adaptere i plast, med 60x6 gevind, hhv. T1, T2 og T3. T1 er billig og meget kompakt, og har 3/4" indvendigt rørgevind, som går ca. 17mm ind i hanen på palletanken. Vi bruger denne adapter til mange af de adaptere vi samler med diverse fittings. T2 og T3 er kraftigere og går ikke ind i hanen.

Billedet ovenfor viser forskellen på vores 60x6 IBC adaptere Type 1(T2)  og Type 2(T2) & Type 3(T3).

Type 1, 60x60(T1) (til venstre på billede): Meget kompakt men 3/4" indvendigt gevind, hvor gevind muffen vender indd. Desuden har Type 1 adapteren en Center Guide, der centrerer adapteren i midten af IBC hanen. Bemærk, at hvis der indvendigt i hanen sidder rester af aluminiumsfolie eller plast/limrester, fra montering af den originale aluminiumsfolie, så kan adapter Type 1 ikke altid skrues helt ind, og slutte tæt. Se nærmere om dette under FAQ Q3. Bemærk også at Type 1 adapteren ikke kan monteres på en WERITT palletank med lukketsædeventil, da ventilens lukkemekanisme går imod gevindmuffen der går indad (den kan godt være der hvis hane står åben). Vælg istedet Type 2 adapter.

Type 2, 60x60(T2) (til højre på billede): Adapteren har ingen Center Guide eller Gevind muffe der får indad, så denne adapter passer på alle IBC haner og studse med 60x6 gevind.

Type 3, 60x60(T3) adapteren svarer til Type 2, men den er todelt - dvs. at selve gevindet fungerer som en løs omløber, der spænder den midterste del og pakningen ind imod IBC hanen. Det har den fordel at den midterste del, og det rør eller slange der er monteret der på, ikke skal roteres, når adapter skrues af og på.

Tilbage til IBC FAQ oversigt