Q5: Montering af IBC adapter med retningsbestemte studse

Når vi samler IBC adaptere med retningsbestemte studse, f.eks. slangestuds til siden, eller aftapningsstuds der skal pege nedad, er det ikke muligt at ramme præcis den rigtige retning af studsene, da IBC haner er forskellige. Men vi laver adapterne således, at studse kan drejes ved at spænde yderligere.

Du gør følgende:

1) Spænd først plast adapteren ind på hanen ved at skrue den på med let kraft indtil den begynder at gå imod. Spænd herefter yderligere ca. ½ omgang med en god fast hånd - adapteren vil gå strammere og strammere pga. pakningen giver efter når den presses ind imod hanen.

Hvis adapteren pludselig går meget hårdt på når den skrues ind, sidder der muligvis en kant af aluminiumsfolie/plast/lim indvendigt i hane mundingen. Se Q3 for løsning før du går videre til trin 2.

2) Vi har samlet adaptererne sådeles at de fittings der er skruet ind i plast delen, ikke er skruet helt ind, så der er plads til at justere retning på studse ved at spænde yderligere. På eksemplet ovenfor spændes den yderste del 1/4 omgang med uret, for at justere retningen på aftapningsstudsen.

Aftapningsstudsen på adapteren vender nu nedad, og er klar til brug.
(Afbilledet varenummer F000.052)

 

Tilbage til IBC FAQ oversigt