Tilbehør til IBC haner

Langt de fleste palletanke har hane med 2" gevind 60x6, så derfor har vi et bredt leveringsprogram af adaptere der passer her til. Hvis du har et andet gevind på din palletank hane, har vi "gevind konvertere", som kan monteres ind imellem hanen og vores 60x6 adaptere.

Andre type gevind

3" 100x8 (S100)56x4 ,61mm , 64x2,3 , 70x6  , 75x6 , 80x3 . 80x6 , 92x4 . RD78

Sådan måles gevindets diameter og stigning på udvendigt gevind.

Måling af gevind

Tip: Hvis du er i tvivl om størrelsen på gevindet på hanen på din palletank kan du kontrollere målene på gevindet som vist på billedet til højre (diameter og stigning).

Gevindets nominelle diameter D er den største diameter på det udvendige gevind, dvs. den måles til toppen af gevind gængerne. Målet kan godt være en smule mindre end det teoretiske mål.

Gevindets stigning S er afstanden imellem gevind gængerne.

Se DAJOLKA´s IBC Gevind Guide

Langt de fleste tanke har 2" grovgevind 60x6, men der findes flere varianter. Se tabel nedenfor.

Sådan måles gevindets diameter og stigning på indvendigt gevind.

Hvis du ønsker at udskifte hanen på din palletank skal du være opmærksom på at gevindet inde på palletanken, dvs. indløbet til hanen, kan være forskelligt fra gevindet på udløbet af hanen. De sikreste er at afmontere den gamle hane og måle gevindet på hanen eller på tanken. Det er også en god idé af måle hullet i tanken, da nogle haner stikket ind i tanken. Noter også gerne fabrikatet på tanken.

TIP: Hvis lukkemekanisken i din hane er defekt eller utæt, så hanen lækker ud igennem udløbet, men ellers ikke er utæt, kan du vælge at montere en af vores adaptere med kuglehane på din hane, og bruge kuglehanen til at åbne og lukke, og bare lade den originale hane stå permanent åben.

TIP: Hvis din originale hane på palletanken er helt defekt kan du monterer ny hane, eller evt. benytte en af vores "gevind konvertere" der omformer til 60x6, hvis ikke gevindet på tanken er 60x6. Bemærk at godstykkelsen på gevindet på tankstudsen kan være meget kraftig, så det kan være nødvendig at ligge ekstra tætningsring imellem for at vores standard 60x6 adaptere kan slutte tæt.

I tabellen nedenfor vises forskellige gevind typer på hhv. hane udløb og studs på selve tanken.
Klik på gevind type for at se hvilke adaptere vi har af den type.

Gevind
[mm]
Hane udløb Hane indløb/gevind på IBC
60 x 6 X X
61 mm fin-gevind
(findes bla. på Schütz)
X  
64x2,3 fin-gevind
(findes bla. på Schütz med Camlock)
X  
75 x 6   X
80 x 6   X
92 x 4 X  
100 x 8 X X
Rd78 x 1/6"
(mejerigevind)
X  

Gevind i propper på plast tønder: 2"RG , 56x4 , 70x6

Fandt du ikke det du ledte efter?

Send os forespørgsel på email