Filterpose i palletank

Mange opsamler regnvand ved at føre nedløbsrøret direkte ind gennem hullet i toppen af palletanken. For at undgå at få for meget snavs, blade mm. i palletanken kan man med fordel placere en filterpose i indløbet. Den viste filterpose er designet specielt til dette formål, men den passer til palletanke med 14cm hul i toppen. Hvis du har en palletank med 22cm hul i toppen kan du istedet montere posen i låget hvori der skal bores et 14cm hul (brug et Ø140mm kopbor).

Vi anbefaler generelt at benytte en grov filterpose med 100 micron maskestørrelse (0,1mm). Hvis du ønsker finere filtrering skal du vælge filterpose med mindre maskestørrelse (mindre micron)

Med lidt held kan man godt skrue et 14cm låg på når filterposen er monteret, men det er ikke hverken luft- eller vandtæt. 

Som alternativ til at filtrere regnvandet direkte ned i en palletank, kan man anvende en mindre beholder til forfilter, inden vandet løber igennen 1" slange til palletank(ene). På billedet er vist en 250 liter plasttønde, som er vendt på hovedet med bunden opad. Filterposen placeret i et ø140mm hul der bores i bunden (med kopbor). Vandet tappes ud af 1" studs der er monteret i et af prophullerne på tønden.

Filterpose monteret i ø140mm hul boret i bunden af tønden (bunden vendes opad)

1" (Ø25mm) slangestuds monteret i et af prophullerne i toppen af tønden (som nu vendes nedad)