DAJOLKA´s Touran i Pitstop

DAJOLKA´s Touran i Pitstop

Omkring nytår var vi nået op på ialt 999.000km kørt på ren planteolie med 4 biler. Armene og flaget på vej op, men bom - 3. januar kom Touran´en hjem med Autohjælp (det er første gang den ikke selv kunne køre hjem)

km tælleren stod på 395,000, heraf 257.000km kørt på planteolie. Motoren kørte på 2-3 cylindrer og røg meget. Motoroliestanden var 7,5cm over max. pga. brændstof der er presset forbi o-ringene og over i motorolien. O-ringene og flammeskiverne på dyserne har vi skiftet nogle gange, og det er et kendt problem med denne generation af VAG pumpedysemotor, og hullerne i topstykket, hvor dyserne sidder, bliver slidt ovale, hvorved dyserne kæntrer lidt, så tætningerne bliver utætte.

Kompressionen var OK på alle 4 cylindre. Olien tappet af og vi monterede specielle forstærkede o-ringe og nye flammeskiver på dyserne. Lige i starten kørte motor ujævnt, men efter lidt opvarmning gik den jævnt. På prøveturen trak dem fantastisk godt, men motor tikkede fra ventilløfterne. Kørte derfor en tur med motorolie-service-rens for at rense ventilløfterne mm., og skiftede motorolien igen. Mislyden fra ventilløfterne var nu væk, men næste morgen var motor længe om at starte og gik meget ujævnt når den var kold. Konklusionen var at der skulle nyt topstykke på, men vi valgte istedet at monterer en god brugt motor og gearkasse, som kun havde gået 200.000km - prisen arbejdet var ca. det samme som at montere nyt topstykke.

Du kan læse mere om vores erfaringer med vores rapsbiler her.

30-01-2018 06:31