12V mobilt pumpesystem til vand / sukkervand

NA 26/8 2015

Vi har fornylig leveret dette mobile pumpesystem til en biavler, der i løbet af sensommeren og efteråret skal ud til bistaderne med ca. 7 tons sukkervand. Hver bistade skal have ca. 10kg per gang. Systemet kan nemt sættes på ladet af en pickup og køres rundt til staderne, og pumpen forsynes fra bilens eller et separat batteri.

Vi har monteret pumpesystemet på en vandfast plade, som kan hænge på gitteret på palletanken som sukkervandet leveres i. Palletank og pumpesystem løftes op på ladet at en pickup, så det kan køres rundt til bistaderne. Systemet er udstyret med tankpistol og automatisk slangeoprul med 14m slange, så det er nemt at trække slangen ud og gå ned imellem bistaderne. På billedet vises prototypen. Efterfølgende er trykekspansionen fjernet da den ikke var nødvendig til dette system.

 

Pumpen kører på 12V DC fra bilens batteri, og er udstyret med trykafbryder, så den starter automatisk når der åbnes for tappehanen, og stopper når der lukkes. Sugeslange til palletanken er forsynet med hane, så slangen nemt kan lukkes af når systemet skal flyttes til en ny tank, så spild minimeres. På billedet vises prototypen. Efterfølgende er trykekspansionen fjernet da den ikke var nødvendig til dette system.


 

Systemet er bygget op omkring en ZUWA 12V DC impellerpumpe med kapacitet 5 bar og 30l/min, hvorpå vi har monteret kontraventil og trykafbryder til automatisk start/stop efter forbrug.

Denne pumpe opfylder perfekt kravene til at skulle kunne tåle vand uden at ruste indvendigt, og kunne klare at sukkervandet bliver mere tyktflydende iløbet af efteråret når udetemperaturen falder.

(den viste 12V DC pumpe har varenr. 11111111521. Tilsvarende pumpe leveres også til 230V, f.eks. varernr. 110120M)


 

Tankpistolen er en simpel og billig manuel pistol, som vi har mange års gode erfaringer med til tyktflydende planteolie. Fordelen ved pistolen er at den har stor kapacitet og giver lavt trykfald. Desuden er den god til at efterfylde forsigtigt så man undgår spild, hvilket er vigtigt for at undgå "krig i bistaderne".

Den viste universelle tankpistolholder monteres på monteringspladen hvor også pumpe og slangeoprul er monteret.


 

Her testes prototypen med vand. De sidste justeringer af trykket er foretaget i felten med det rigtige medie - sukkervand.

Hvis du har behov for lignende pumpesystemer til vand eller andre medier er du velkommen til at kontakte os på tlf. eller email.